Tweede klimaatruimte in aanbouw

Nu de eerste klimaatruimte voor de Zeeboerderij op het land klaar is, is het tijd voor het bouwen van de tweede klimaatruimte. De eerste ruimte op de begane grond, die nog moet worden ingericht, is bestemd voor het opgroeien van de vislarven. Op de bovenverdieping komt de tweede ruimte, waar wordt gewerkt aan de basis van de voedselketen voor de vis: het kweken van eencellige algen.

Terwijl het bouwen van de eerste klimaatruimte werd uitbesteed aan de firma Hans van der Meijs, zetten we er zelf de schouders onder voor de algenkweekruimte. Het is teamwerk!

Meehelpen aan het goede doel

Voordat de isolatiepanelen hun plek krijgen moeten ze op maat worden gezaagd (foto links). Echt precisie-werk, wel toevertrouwd aan Koen en Ymke. Een oorverdovend geluid klinkt door de loods. Gehoorbeschermers op! Technicus Ymke (op de foto rechts) is regelmatig in de loods te vinden om als vrijwilliger te helpen met de bouw van het broedhuis. Hij vindt het een mooi idee dat hier in Hazerswoude-dorp straks jonge kabeljauw en tarbot rondzwemmen die op duurzame wijze zijn gekweekt. 'Geweldig om mee te kunnen helpen aan dit goede doel.'

'Yes, hij zit!'

Tegen de achterwand zijn de witte panelen al geplaatst (foto midden). Vervolgens duwen de vier mannen stuk voor stuk de panelen tegen het dak. Iedereen weet exact wat hij moet doen. Geruisloos vallen de panelen in elkaar. 'Yes, hij zit!' roept Michaël triomfantelijk. En hup, door naar het volgende paneel.

De hele voedselketen onder één dak

De algenkweekruimte heeft een oppervlakte van ca. 50 m2. De algen vormen het voedsel voor de planktondiertjes die op het menu staan van de vislarven. Met circulaire viskweek brengen we de hele voedselketen onder één dak.

Vorige
Vorige

Samenwerking Hogeschool Rotterdam

Volgende
Volgende

Stage lopen voor circulaire viskweek - deel 1