Samenwerking Hogeschool Rotterdam

Optimale training voor studenten

Het 'droge' lab met daarin de microscopen, weegtafel en andere gevoelige apparatuur, wordt steeds completer. Dankzij de bijzondere samenwerking met Hogeschool Rotterdam, is een leenovereenkomst afgesloten zodat we nu ook beschikken over een instructie-microscoop (binoculair). Hiermee kunnen de studenten optimaal worden getraind. Twee mensen kijken tegelijk naar hetzelfde object, waardoor informatie kan worden uitgewisseld.

Interessante start-up

Over de reden waarom Hogeschool Rotterdam zulke geavanceerde apparatuur uitleent is docent Ralph Bax heel duidelijk. 'Voor ons zijn zulke start-ups zoals hier het meest interessant. De studenten leren hoe het is om echt hands-on te werken, met de middelen die er zijn. Er is weinig geld, je moet creatief zijn en de juiste technische keuzes maken. Daar krijg je goede analisten van.'

Geavanceerde apparatuur

Deze week werd ook de coulter counter geïnstalleerd die we gedurende de stageperiode van studenten van de Hogeschool Rotterdam te leen hebben. Met dit geavanceerde apparaat is het mogelijk om in een watermonster het aantal microscopische algen te tellen. Een zeer nuttig hulpmiddel om onderzoek te doen naar de optimale algensamenstelling voor de circulaire viskweek. De algen vormen de eerste stap in de voedselketen, die hier onder één dak leeft.

Trots op samenwerking

Stichting Oceans at Work is enorm dankbaar en ook trots op zo'n mooie samenwerking met Hogeschool Rotterdam, Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS), Biologie en Medisch Labonderzoek. Dankzij zulke geweldige samenwerkingspartners kunnen we stappen maken richting circulaire viskweek, met ruimte voor de nieuwe generatie om vorm te geven aan een betere wereld.

Vorige
Vorige

Werkbezoek aan projectpartner 'Zeeboerderij op het land' op Texel

Volgende
Volgende

Tweede klimaatruimte in aanbouw