Wat wij doen

Stichting Oceans at Work werkt samen met partners die zich – net als wij – inspannen voor een gezonde relatie tussen mens en zee.

Zeeboerderij op het land (Blauwe Polder 1)

In maart 2021 heeft het Waddenfonds een subsidie toegekend aan het project ‘Blauwe Polder 1’. Binnen dit project wordt door Stichting Oceans at Work gewerkt aan de ‘Zeeboerderij op het land’, samen met Stichting Blauwe Polder en Salt Farm Foundation.

Met de ‘Zeeboerderij op het land’ brengen we circulaire technieken in de praktijk. Gedurende twee jaar legt Stichting Oceans at Work zich toe op het ontwikkelen van een broedhuis en een uitgroeifaciliteit voor de vissen die hier worden gekweekt. In de eerste instantie gaat het om tarbot en kabeljauw.
Texel (foto: Michiel Alleman, Pexel)
Tijdens dit project leiden we bij Stichting Oceans at Work studenten op in circulaire kweektechnieken. Dit zijn onderwerpen waar studenten met verschillende stageprojecten aan werken:

  • Het optimaliseren van de algen- en voedseldierenkweek met het oog op circulaire viskweek.
  • Onderzoek (literatuurstudie) naar de mogelijkheid om afvalstoffen (fosfaat, stikstof) die vissen tijdens de uitgroeifase produceren op natuurlijke wijze uit het zeewater te verwijderen met behulp van bacteriën, eencellige algen, wieren en schelpdieren.
Garnaal (foto: J. Kros)

Dutch Maritime Productions

Sinds 2020 werkt Stichting Oceans at Work samen met Dutch Maritime Productions, producent van onder andere de film De Wilde Noordzee die in 2023 op tv en in de bioscoop te zien is.

Voor deze film werken we mee aan een speciale opstelling, bedoeld om het prille beginstadium vast te leggen van het zeeleven dat opgroeit in ons kweekcentrum. Te klein voor het blote oog en daarom onmogelijk om in het wild te filmen. Unieke opnamen dus, van plankton, baby-oesters, vislarven en meer.

Wie deze beelden ziet, sluit het leven beneden de zeespiegel in zijn hart. Een effectieve manier om duidelijk te maken hoe waardevol het is om het zeeleven te beschermen.

 Onze partners: