12.08.2021 | Bouw klimaatruimte van start met circulaire partner Hans van der Meijs
Vandaag is op het kweekcentrum (Hazerswoude-dorp) de ruimte ingemeten voor de bouw van de klimaatruimte voor de 'Zeeboerderij op het land'. Er komen twee klimaatruimtes met een totale oppervlakte van ca. 450 m2. De ene ruimte is bestemd voor de circulaire viskweek, hierin komen tevens een afzonderlijke microscoopruimte en een ruimte voor de voedseldierenkweek. De tweede klimaatruimte wordt ingericht met de algenreactoren voor de algenkweek.

Circulaire bedrijfsvoering

De klimaatruimtes worden gebouwd door familiebedrijf Hans van der Meijs (Hoek van Holland), een ideale partner vanwege de grote aandacht voor circulaire bedrijfsvoering. Hans van der Meijs is een van de weinige Nederlandse bedrijven in koelcellen en panelenbouw dat gebruikte materialen toepast. Het businessmodel is geënt op duurzaamheid en recycling, inclusief een milieustraat voor afvalscheiding. Voor Stichting Oceans at Work is Hans van der Meijs dé leverancier die past in het plaatje van circulaire viskweek.

Stap voor stap

In het kweekcentrum is te zien hoe ruimte is gemaakt voor de plek waar straks de innovatieve kweeksystemen komen te staan. Op de begane grond (links) komt de klimaatruimte voor de pootvis, op de vide (midden) komt de algenkweek. Om de loods vrij te maken is buiten een werkplaats in aanbouw (rechts) die nog moet worden afgewerkt. Elke dag een nieuwe stap.
Terug