07.04.2022 | Stage lopen voor een gezonde zee

Bij Stichting Oceans at Work juichen we het toe dat studenten kiezen voor een opleiding in kust en zee. Zij zijn meer dan welkom om hun steentje bij te dragen aan ons pionierswerk in circulaire viskweek. Waarom zij dit doen? We vragen het hen zelf.

Vandaag een interview met Maurice, Alae-eddine, Sjoerd en Leodie.
Lees meer

14.02.2022 | Nieuw hoogtepunt

Vandaag bereiken we een nieuw hoogtepunt in het project 'Zeeboerderij op het land'. De enorme kweekbakken waarin straks de babyvisjes van tarbot en kabeljauw met circulaire kweektechnieken zullen opgroeien, zijn afgeleverd op het kweekcentrum in Hazerswoude-dorp. Nieuwsgierig of het allemaal past in de gloednieuwe klimaatruimte?
Lees meer

22.12.2021 | Stage lopen voor een gezonde zee

Bij Stichting Oceans at Work juichen we het toe dat studenten kiezen voor een opleiding in kust en zee. Zij zijn meer dan welkom om hun steentje bij te dragen aan ons pionierswerk in circulaire viskweek. Waarom zij dit doen? We vragen het hen zelf.

Vandaag een interview met Martijn, Jessie, Menno, Maria Madalena en Tim.
Lees meer

26.11.2021 | Kennismaking Waddenfonds
In een gesprek met Renze Schootstra, subsidiespecialist Waddenfonds, en Hans van Hilten, programmaregisseur natuur en energie Waddenfonds, gaf het bestuur van Stichting Oceans at Work deze week toelichting op de vorderingen van het project ‘Zeeboerderij op het land’. Dit project, waarin we samenwerken met de Salt Farm Foundation en Stichting Blauwe Polder, is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Waddenfonds.
Lees meer

19.11.2021 | Werkbezoek aan projectpartner 'Zeeboerderij op het land' op Texel

Gisteren bracht het bestuur van Stichting Oceans at Work een werkbezoek aan onze projectpartner Salt Farm Foundation (SFF) op Texel. We werken samen met SSF en Stichting Blauwe Polder aan het realiseren van de 'Zeeboerderij op het land', een project gefinancierd door het Waddenfonds. Het werd een informatieve dag met prikkelende ervaringen voor de zintuigen.
Lees meer

08.11.2021 | Samenwerking Hogeschool Rotterdam

Afgelopen week werd het 'droge lab' van onze kennispartner Blue Linked verrijkt met een enorme aanwinst: een coulter counter en een instructie-microscoop (binoculair). Dankzij de bijzondere samenwerking met Hogeschool Rotterdam is een leenovereenkomst gesloten om deze geavanceerde apparatuur te kunnen inzetten voor het stageonderzoek van de studenten met het oog op circulaire viskweek.

Voor Stichting Oceans at Work betekent de samenwerking dat we nog meer impact kunnen maken met het onderzoek dat hier gebeurt. Ralph Bax, docent aan de Hogeschool Rotterdam: 'Dit soort stageplekken zijn voor onze opleiding enorm waardevol. Studenten leren hoe het is om van de grond af aan iets op te bouwen.'
Lees meer

26.10.2021 | Tweede klimaatruimte in aanbouw

Het is echt teamwerk om de tweede klimaatruimte voor het project 'Zeeboerderij op het land' neer te zetten. Deze mannen doen het zware werk. Van links naar rechts: Joran Glasbergen (stagiair), Michaël Laterveer (Blue Linked, mede-oprichter Stichting Oceans at Work), Ymke van der Moolen (technicus, vrijwilliger) en Koen Tomson (Blue Linked).
Lees meer

18.10.2021 | Stage lopen voor een gezonde zee

Bij Stichting Oceans at Work juichen we het toe dat studenten kiezen voor een opleiding in kust en zee. Zij zijn meer dan welkom om hun steentje bij te dragen aan ons pionierswerk in circulaire viskweek. Waarom zij dit doen? We vragen het hen zelf.

Vandaag een interview met Lisa, Chantal, Joran, Amy, en nog een Chantal.
Lees meer

11.10.2021 | Bezoek projectpartners

Nu de contouren van de 'Zeeboerderij op het land' stukje bij beetje zichtbaar worden, is het tijd voor het bestuur om polshoogte te komen nemen, samen met projectpartner Stichting De Blauwe Polder.

Tijdens een werkbezoek waarbij de jassen van sommigen aanbleven - de vissen die we straks gaan kweken kunnen goed tegen de kou - kregen we een enthousiaste rondleiding van onze kennispartner Michaël Laterveer. Loop je even mee?
Lees meer

23.09.2021 | Klimaatruimte krijgt vorm

Deze week wordt in het kweekcentrum van onze kennispartner Blue Linked de klimaatruimte voor de circulaire viskweek gebouwd. De contouren van de 'Zeeboerderij op het land' krijgen vorm!
Lees meer

12.08.2021 | Bouw klimaatruimte van start met circulaire partner Hans van der Meijs

Het kweekcentrum is klaargestoomd voor de bouw van de klimaatruimte voor de 'Zeeboerderij op het land'. Met het familiebedrijf Hans van der Meijs - specialist in het recyclen en hergebruiken van duurzame materialen - hebben we de ideale partner hiervoor gevonden.
Lees meer

23.07.2021 | Update Blauwe Polder 1
Foto: Michiel Alleman (Pexels)
Na toekenning van de subsidie voor het Blauwe Polder 1-project (zie vorige nieuwsberichten) is er bij Stichting Oceans at Work veel gebeurd.

Het bestuur van de stichting is uitgebreid met een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester. Gesprekken zijn gaande om een locatie voor de uitgroeifaciliteit van gekweekte tarbot en kabeljauw op Texel te kunnen realiseren.

De eerste prioriteit ligt op het bouwen van een broedhuis in het kweekcentrum, gelegen in Hazerswoude-dorp. Hier worden de vislarven met innovatieve technieken opgekweekt tot pootvis (juveniele vis): circulair en diervriendelijk.
Lees meer

17.04.2021 | Aandacht in de media
Noord-Hollands Dagblad
Onlangs heeft het Waddenfonds subsidie toegekend aan het project Blauwe Polder 1 van Stichting Oceans at Work en partners. Daarmee is de aandacht vanuit de media gewekt. Alles in het project draait om circulaire kweeksystemen op het land waarin zeeorganismen worden gekweekt: duurzaam en diervriendelijk. Maar circulaire viskweek, wat is dat eigenlijk precies?
Het Noord-Hollands Dagblad publiceerde op 17 april 2021 een uitgebreid interview met Michaël Laterveer van Stichting Oceans at Work over het project Blauwe Polder 1 en de ontwikkeling van een zeeboerderij op het land. ‘... een even simpel als briljant concept dat een oplossing kan bieden voor het wereldvoedselprobleem’, aldus het artikel.
Klik hier voor het hele artikel (Noord-Hollands Dagblad, 17 april 2021)

30.03.2021 | Toekenning subsidie Waddenfonds
In maart 2021 heeft het Waddenfonds een subsidie toegekend aan het project ‘Blauwe Polder 1’. Binnen dit project wordt door stichting Oceans at Work samen met Stichting Blauwe Polder en Stichting Salt Farm Foundation gewerkt aan de realisatie van een ‘Zeeboerderij op het land’ met de toepassing van circulaire technieken. Gedurende twee jaar legt stichting Oceans at Work zich toe op het ontwikkelen van een broedhuis van mariene organismen en een uitgroeifaciliteit voor de vissen die in het broedhuis worden gekweekt. In de eerste instantie gaat het om tarbot en kabeljauw.
Ontwikkeling tarbotlarven (foto: T. Wijgerde)
Ontwikkeling tarbotlarven (foto: T. Wijgerde)

Oprichting
Stichting Oceans at Work is opgericht op 4 augustus 2011.